Tips til beskyttelse af dine øjne mod mobil- og computerskærm

Det er mere vigtigt end nogensinde at beskytte vores øjne mod de tidskrævende aktiviteter, vi udfører på computere og mobile enheder. Her er nogle tips til at lindre stress på øjnene fra lange skærmtimer:

1. Brug ikke skærme i mindst en halv time før du går i seng. Det hjælper dig med at falde hurtigere i søvn, fordi det forhindrer spredning af lys i soveværelset.

2. Blinke ofte for at fukte dine øjne og holde dem sunde. Blink omkring 20 gange hver 2. minut, når du arbejder ved skærmen.

3. Reducere skærmens lysstyrke og kontrast, så det er mindre tung ved øjet, især om dagen.

4. Hold en regelmæssig pause fra skærmene, der varer ca. 10-15 minutter hver anden time eller så ofte som muligt, for at fjerne øjen stress og samtidig mindske stress på ryggen samt nakkeområdet, som du axpender på den alligevel når du sidder længe ved en computer eller mobilenhed.

5. Tag et par briller med UV beskyttelse til ledsagelse udenfor når du bruger kort tid på skærmene. Linserne vil blokere av UV stråler fra skærmene, der kan skade øjnene over tid.

Elektroniske skærme som de, der er på din mobiltelefon og computer, kan være skadelige for dit syn hvis du overskrider de anbefalede maksimale udsatte tider. Vi har flere gode tips til at beskyttelse dit syn, så du kan have det godt og have det rart.

1. Sørg for at holde en afstand mellem skærmen og dine øjne. Sørg for at holde afstanden på mindst en armlængde, så du ikke får øjenbelastning.

2. Hæv dit skærm niveau ved at løfte den op så den er på øjen niveau. Dette vil hjælpe med at reducere stress på øjnene stemme strabismus.

3. Tag pauser regelmæssigt fra brugen af skærmen. Brug eksempelvis det 20/20/20 princip som involverer at tage en pause ved at se i 20 sekunder væk fra skærmen mindst hver 20 minut og se på noget der 20 fod (6 meter) væk fra dig.

4. Placer et par lamper bag dig og sluk dem, når du bruger skærm. Dette vil reducere bagsidelig glød som kan give dine øjne stress.

5. Brug lindrende øjendråber oftere end normalt da computere og mobiltelefoner udtørrer dine øjne hurtigere end normalt.

Disse tips vil hjælpe dig med at beskyttelse syntet mod skader forårsaget af at bruge for mange timer på mobiltelefon og computer . Gør brug af disse tips i dag!

Vi bruger alle så meget tid på at kigge på skærme om dagen – hvilket kan være risikabelt for vores øjne. Det er godt at huske på, at det tager tid at få øjenlidelser i forbindelse med over-eksponering af skærme, og avanceret teknologi og digte programmer har gjort det let at beskytte vores øjne mod skadelige stråler.

Nedenfor er nogle tips til at hjælpe dig med at bevare dine øjenes sundhed:

1. Juster din computers placering – Skærmens placering er meget vigtig. For at reducere kontakten mellem øjnene og skærmen, bør den placeres 20-24 inches fra ansigtet. Dit display skal pege nedad, da dette forhindrer overdreven blikning og strækker dig lidt længere væk fra skærmen.

2. Undgå stærke belysning – Stærkt lys fra direkte lamper eller udendørs lys kan refleksivt opfange lys og synligheden af ​​skærmen, som kan belaste dine øjne unødigt. Brug typeskrift, der har en blød baggrundsbelysning og lav styrkebegrænsninger for at reducere stress på dine øjne.

3. Blinke ofte – Blinke ofte når du ser på en skærm. Når du ser på et display, bliver du mindre opmærksom på din naturlige blinkerede adfærd, som allerede begynder forringes med alderen. Blinke ofte for at fugte øjenoverfladen og minimere udviklingen af ​​træthedstegn i synet.

Posted on